Bosna i Hercegovina     | 10.07.2019. 22:27 |

Iz Srebrenice poletjelo 500 golubova pismonoša

FENA Fedzad Forto

SREBRENICA, 10. jula (FENA) - U okviru obilježavanja 24. godišnjice od svirepe egzekucije i ubistava 8.372 stanovnika Srebrenice i okolnih mjesta, Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "EDZUP" Sarajevo i ove godine je organiziralo Memorijalnu trku - let golubova pismonoša od Srebrenice ka Sarajevu i drugim gradovima.

Naime, danas poslijepodne iz Memorijalnog centra Potočari je pušteno oko 500 golubova pismonoša, a sarajevskim golubarima pridružili su se i golubari iz Tuzle, Travnika, Zenice, Vlasnice, Gradačca, Modriče, Orašja.

Ekološko društvo za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "EDZUP" Sarajevo od 2007. godine na svoj način učestvuje u obilježavanju tužne godišnjice genocida u Srebrenici.

- Naši članovi suosjećaju sa preživjelim i iskreno žale za nevino stradalim Srebreničanima, zbog čega osjećaju potrebu da na ovakav poseban način daju značaj ovom tužnom događaju i tako odaju poštovanje i počast žrtvama genocida u Srebrenici, saopćeno je iz Ekološkog društva za uzgoj i zaštitu sitnih životinja "EDZUP" Sarajevo.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo