Kultura     | 10.07.2019. 12:59 |

Inovatori i 'Elektrokrajina' obilježili 163 godine od rođenja Nikole Tesle

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 10. jula (FENA) - Predstavnici preduzeća "Elektrokrajina" Banja Luka u saradnji sa Savezom inovatora Republike Srpske (RS) obilježili su danas 163 godine od rođenja Nikole Tesle, jednog od najvećih svjetskih naučnika.

Direktor "Elektrokrajine" Dragan Čavić najavio je da će to preduzeće nastaviti da pomaže mlade i perspektivne ljude u RS-u, jer budućnost leži upravo na njima, ali da u prošlosti, naročito u liku, radu i čovječnosti Nikole Tesle, mogu crpiti energiju i entuzijazam za sve buduće uspjehe.

Predstavnik "Elektrokrajine" i član Upravnog odbora Saveza inovatora RS Gordana Lihović naglasila je da bi današnji svijet bio nezamisliv bez izuma naučnog velikana.

- Ulogа Sаvezа inovаtorа i "Elektrokrajine" jeste dа rаdi očuvаnjа likа i djelа Nikole Tesle podržаvа inovаtore i podstiče mlаde dа se bаve kreаtivnim izrаžаvаnjem vizijа i misli. I naše preduzeće osnovnu djelаtnost zаsnivа nа dostignućimа ovog istаknutog nаučnikа, kojа su i temelj zа rаzvoj nаuke i tehnologije u svim oblаstimа. Nаčin rаzmišljаnjа koji nаm je Teslа pokаzаo svаkom mlаdom čovjeku otvаrа put. Teslа je svjetlo koje nаm govori dа nаukа zаslužuje mjesto u nаšim životimа - rekla je Gordana Lihović.

Na skromnoj manifestaciji dodeljena su i priznanja i zahvalnice za doprinos u inovatorskom radu, među kojima su i priznanja učenicima Gimnazije Banja Luka, Elektrotehničke škole iz Prijedora, Centru srednjih škola "Ivo Andrić" iz Prnjavora i mnogim dugim inovatorima i ljudima koji pomažu i podstiču buduće projekte mladih inovatora.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Tesla smanjuje cijene električnih vozila širom svijeta

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

Sud u Delawareu poništio Muskov 'nedokučiv' paket odštete od 56 milijardi dolara

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta