Kultura     | 10.07.2019. 11:09 |

Festival 'Javorwood' na Bjelašnici i ove godine objedinjuje prirodu i umjetnost

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. jula (FENA) - Jedinstveni umjetnički festival muzičko-performativnog karaktera "Javorwood" i ove će godine, već peti put, biti održan 3. augusta na olimpijskoj planini Bjelašnici, objedinjujući ponovo prirodu i umjetnost.

Program Festivala - Javorwood Artist Residency počet će ranije, 29. jula. U tom će periodu na Bjelašnici slikari, kipari i drugi umjetnici iz Meksika, Argentine, Australije boraviti i stvarati djela na Bjelašnici, saopćeno je iz Direkcije Festivala.

Veliko finale za rezidente umjetničke kolonije je dan održavanja Festivala - 3. august, kada će biti održano niz edukativnih radionica za djecu i odrasle, te zajedničko vježbanje joge, tai chi-ija, capoeire i posebnog izdanja radionice koju će voditi šamanska energetska liječnica iz Južne Amerike.

Organizovan je i bogat muzički program s brojnim DJ-jevima.

Posjetitelji dosadašnjih festivala imali su priliku da nauče, dožive i vide najbolje iz oblasti slikarstva, kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva. Pored toga, organizovano je i na desetine muzičkih performansa bendova i DJ setova, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, umjetničkih izložbi i instalacija, predstava i performansa, saopćeno je iz Direkcije Festivala.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Večeras počinje 21. TKT Fest - Festival otvara predstava Zijaha Sokolovića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom