Stranačke aktivnosti

Saopćenje SDA

Saopćenje

SDA Centar: Paušale preusmjeriti nadarenim đacima, pozivamo opoziciju da podrži prijedlog

Općinski odbor SDA Centar i Klub vijećnika SDA Centar obavještavaju javnost da je na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar, na temelju inicijative vijećnika SDA, zaključeno da neće biti nikakvih povećanja naknada vijećnicima u OV Centar.

Istovremeno, Klub vijećnika SDA u Centru pokrenuo je inicijativu da se cjelokupna sredstva, koja se trenutno izdvajaju za vijećničke paušale, preusmjere za stipendiranje nadarenih učenika sa područja općine Centar.

Vijećnici nekih političkih stranaka u OV Centar svjesno su plasirali dezinformaciju da će naknade biti povećane, a isključivo sa prikrivenom namjerom da zadrže postojeće vijećničke paušale za svoje džepove.

Pozivamo ih da na vlastitom primjeru pokažu da su, kao i mi, spremni odreći se u potpunosti naknada i do kraja mandata raditi na volonterskoj osnovi, a sredstva predviđena za tu svrhu preusmjeriti nadarenim đacima koji su budućnost ove općine.

 Općinski odbor SDA Centar

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.