Bosna i Hercegovina     | 09.07.2019. 13:15 |

Vlada Brčkog usvojila Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu

FENA Saopćenje

BRČKO, 9. jula (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Smjernice za izradu nacrta zakona o budžetu Brčko distrikta BiH.

Usvojen je i Prijedlog odluke o odobravanju prvog dijela Programa utroška sredstava tekućih grantova u 2019. godini u Odjeljenju za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja, saopćeno je iz Vlade Brčkog.

Članovi Vlade usvojili su Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za odobravanje jednokratne novčane pomoći i Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava za dodjelu novčane pomoći demobilisanom borcu i članu uže porodice umrlog demobilisanog borca.

Na prijedlog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija i Program utroška sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za nabavku udžbenika djeci poginulog borca i ratnog vojnog invalida u 2019. godini.

Također, na današnjoj sjednici usvojen je Prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava grant Udruženju penzionera PIO/MIO Federacije BiH i grant Udruženju penzionera Republike Srpske za banjsko-klimatsko liječenje penzionera.

Usvojeni su i zaključci o davanju saglasnosti na odluke o izmjenama i dopunama organizacionih planova Odjeljenja za stručne i administrativne poslove, Ureda gradonačelnika, Direkcije za finansije, Odjeljenja za javni registar, Odjeljenja za javne poslove, Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu, Odjeljenja za evropske integracije i međunarodnu saradnju i Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja. Organizacioni planovi su izmijenjeni s ciljem usklađivanja sa Zakonom o platama Brčko distrikta BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Smjernice Misije OSCE-a u BiH: Sigurno skladištenje i rukovanje oružjem doprinose većoj sigurnosti

Vlada Brčkog odobrila Program utroška sredstava donacija Odjeljenja za privredni razvoj

Vlada Brčkog: Za program samozapošljavanja u poljoprivredi 500 hiljada maraka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo