Bosna i Hercegovina     | 08.07.2019. 14:16 |

Mladi kreativci sa UNICEF-om obilježavaju 30 godina Konvencije o pravima djeteta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Nedugo nakon proglašenja pobjednika Young Lions BiH takmičenja na 9. Brending konferenciji, koje se u partnerstvu sa prestižnim Cannes Lions festivalom održava već treći put na teritoriji BiH, počeli su razgovori o načinima implementiranja ideja mladih kreativaca.

Mladi profesionalci, starosti do 30 godina, kreativnost su ove godine testirali na zadatku koji im je predstavio UNICEF BiH, a povod je bio obilježavanje 30. godišnjice Konvencije o pravima djeteta.

Članovi žirija odluku su donijeli jednoglasno i Grand prix nagrada je dodijeljena u kategoriji PR. Tako su mlade Aida Hadžić i Hana Trokić, članice tima Via Media, dobile jedinstvenu priliku da putuju u Cannes i predstave našu državu na svjetskom takmičenju. Osim dobitnica Grand Prix priznanja, UNICEF je u realizaciju odlučio uključiti i tim Atlant, čiji su članovi Kenan Kurdić i Armin Begović bili pobjednici u digital kategoriji.

 - U saradnji sa UNICEF ekipom radimo na daljnjem razvijanju ideje i najboljim načinima njene implementacije. Zaista je inspirativno provesti vrijeme sa toliko mladih ljudi koji imaju želju, ali i kapacitet, da budu pokretači pozitivnih promjena koje, u konačnici mogu da donesu bolje uslove za život svih građana naše države, a posebno onih najmlađih. Ovim poslom se i bavimo s nadom da ćemo kreirati nešto daleko veće od individualnog postignuća, a kampanja kojom ćemo obilježiti godišnjicu Konvencije o pravima djeteta je upravo takav proces - izjavila je Aida Hadžić, članica pobjedničkog tima.

Voditeljica komunikacija u UNICEF BiH Nela Kačmarčik kazala je da su zadovoljni idejama koje su predstavili mladi profesionalci.

- Pored toga što su odgovorili na zadatak, bili su kreativni i inovativni. Dvije pobjedničke kampanje imale su zajedničkih dodirnih tačaka, pa smo zbog toga odlučili oba tima uključiti u implementaciju. Sigurna sam da će proces implementacije za njih biti veoma poučno iskustvo, te da će im pomoći u stvaranju potpune slike o svim procesima planiranja i realizacije komunikacijskih aktivnosti za organizaciju kao što je UNICEF - dodala je Kačmarčik. 

Pred mladim bh. lavovima je period u kojem će intenzivno raditi na razvoju i implementaciji kampanje, koja će javnosti biti predstavljena krajem ove godine. Iako UNICEF BiH već dugi niz godina ostvaruje značajne pomake kad je u pitanju zaštita prava djece, situacija u našoj državi zahtijeva još mnogo rada. Zbog toga je ohrabrujuća činjenica da je sve više mladih profesionalaca koji žele i mogu značajno doprinijeti ostvarenju ciljeva na kojima radi UNICEF.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Delegacija UNICEF-a u BiH posjetila Tužiteljstvo ZDK u sklopu programa "Pravda za djecu"

Grad Zenica u projektu jačanja socijalne i zdravstvene zaštite kao odgovor na pandemiju COVID 19

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom