Sport     | 08.07.2019. 13:23 |

Vanja Smiljanić novo pojačanje RK Vogošća PH

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - Rukometni klub Vogošća PH još uvijek radi na sklapanju ekipe za novu sezonu Premijer lige BiH. Novo pojačanje je Vanja Smiljanić. 

Vanja Smiljanić rukometnu karijeru počeo je sa 15 godina u Apatinu. Poziciju koju igra je desni bek i desno krilo. U Novi Sad odlazi 2014. godine gdje postaje član RK „Vojvodina“ i tu provodi tri godine. Bio je juniorski i kadetski reprezentativac Srbije. Igrao je još za Kać, Crvenku u Srbiji, a u Bosni za Kakanj i Derventu. S Vojvodinom je igrao Seha ligu, ligu šampiona i EHF Cup.

- Vogošća će biti još jedna nova sredina za mene. Klub ima velike ambicije, pravi se dobra priča. Zna se tačno šta se hoće i što je najbolje igra se Evropa. Neće mi biti teško uklopiti se u sve to. Svojim budućim saigračima, želim da nas zaobiđu povrede i da zajedno ostvarimo zacrtano -Rekao je Smiljanić.

-  I ove sezone RK“Vogošća PH“ želi iskorak više. Za Vanju možemo reći da je odličan momak, želi da radi i napreduje što je i dokazao proteklih godina. Mlad je i veoma perspektivan i nismo se nimalo dvoumili oko njegovog dolaska. Vrlo brzo smo dogovorili saradnju, i želimo da se osjeća kao kod svoje kuće,  kažu iz RK Vogošća PH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada TK će podržati rukometnu utakmicu reprezentacija BiH i Portugala

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta