Sport     | 08.07.2019. 13:05 |

Brazilci ogorčeni: Messi je šutio kada su pomagali Barceloni

FENA Agencije

RIO DE JANEIRO, 8. srpnja (FENA/Hina) - Ne stišava se bura koju je podigao argentinski majstor Lionel Messi odbivši medalju za treće mjesto na Copa Americi, te obrušivši se na domaćine prvenstva i korumpirane suce.

Kapetan 'Gauča' odbio je sudjelovati u ceremoniji dodjele medalja poručivši kako "korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu".

"Ne trebamo biti dio ove korupcije, pokazali su manjak poštovanja prema nama. Nisu nam dopustili da budemo u finalu. Korupcija i suci nisu dopustili ljudima da uživaju u nogometu. Trofej je rezerviran za Brazil", poručila je zvijezda argentinske vrste i Barcelone.

Njegov istup ogorčio je Brazilce koji su u finalu pobijedili Peru sa 3-1 osvojivši deveti naslov prvaka Južne Amerike.

"Frustrirajuće je kada igrač njegove kvalitete govori takve stvari," kazao je brazilski branič Marquinhos.

"Kada je njemački sudac Deniz Aytekin oštetio PSG u susretu protiv Barcelone, onda Messi nije govorio o korupciji. Suci su dosudili mnogo stvari u korist Barcelone i u korist njegove reprezentacije, ali onda je šutio", dodao je branič PSG-a.

Podsjetimo, Barcelona je u ožujku 2017. pobijedila PSG sa 6-1 nadoknadivši poraz od 0-4 iz prve utakmice, a pariški sastav je u toj utakmici bio teško oštećen. Sudac Aytekin je 'poklonio' Barci dva kaznena udarca, dok je PSG-u trebao dosuditi barem jedan jedanaesterac.

"Messi je izgubio i mora to prihvatiti. Teško je komentirati njegov istup jer ponekad kada netko gubi pokušava kriviti druge za svoje propuste. Barcelona je pobijedila PSG uz pomoć "smiješnog suđenja", ali nitko iz kluba tada nije izjavio kako je UEFA željela da pobijedi katalonski klub," kazao je branič brazilske vrste i kapetan PSG-a Thiago Silva.

Messiju zbog nesportskog poteza i kritika upućenih vodstvu Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) prijeti suspenzija.

O mogućim sankcijama Messi je bio je kratak i jasan: "Neka rade što žele, istina se mora reći."

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

L'Equipe: Messi nakon suspenzije na izlaznim vratima PSG-a

Messi 'svjetska sportska zvijezda 2022' po izboru BBC-a

Messi razmišlja o kraju reprezentativne karijere nakon SP-a u Kataru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo