Bosna i Hercegovina     | 08.07.2019. 09:25 |

Na Podveležju u završnoj fazi izgradnja Centra za stare i iznemogle osobe

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) – Radovi na izgradnji Centra za stare i iznemogle osobe na Podveležju u završnoj su fazi i već naredne godine bi mogao početi sa radom. To će biti prvi centar te vrste unutar Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Vrijednost projekta je oko 3,5 miliona KM, a Centar je površine 2.500 m2.  Ta lokacija sama po sebi i svojim klimatskim karakteristikama predstavlja zračnu banju.

Direktor Vakufske direkcije Senaid Zajimović je sa predsjednikom IO Medžlisa IZ Mostar Džaferom Alićem i bivšim predsjednikom IO Medžlisa Ramizom Jelovcem, posjetio gradilište.

Zajimović je podsjetio da su vakufi uvijek vodili brigu o svim kategorijama društva, a posebno o kategoriji društva treće životne dobi, te u tom kontekstu želeći oživjeti i ovu vrstu vakufa Medžlis IZ Mostar je pokrenuo inicijativu izgradnje Centra za stare i iznemogle osobe, saopćeno je iz Vakufske direkcije.

Nakon usvajanja inicijative pristupilo se izradi projektne dokumentacije, a sredstva za izgradnju tog centra osigurala je Vakufska direkcija putem kreditne linije IDB (Islamske banke za razvoj).

Vakufska direkcija je za razvojne vakufske projekte kod IDB-a osigurala finansijska sredstva u iznosu od 10 miliona dolara, a Medžlis IZ Mostar je prvi kandidirao projekt.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vakufska direkcija pozvala aktuelnu vlast da što prije riješi pitanje restitucije

Reagiranje Vakufske direkcije povodom 'nasrtaja na instituciju vakufa'

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu