Servisne informacije     | 08.07.2019. 08:39 |

U BiH jutros pretežno sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. jula (FENA) - U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je pretežno sunčano. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove ima magle.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 11 stepeni, Ivan-sedlo 15, Bihać 16, Bugojno, Drvar 17, Gradačac, Livno, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo, Srebrenica, Zenica 18, Banja Luka, Doboj, Tuzla 19, Bijeljina, Zvornik 20, Brčko, Grude 21, Stolac 23, Mostar, Neum i Trebinje 24.

U Bosni i Hercegovini danas će preovladavati sunčano vrijeme. Poslijepodne umjeren porast naoblake ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu.

U večernjim satima i u noći s ponedjeljka na utorak u većem dijelu Bosne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. U sjevernim područjima Bosne lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Poslijepodne u Hercegovini i na zapadu Bosne vjetar u skretanju na jugozapadni. Dnevne temperature od 24 do 30, na jugu do 34 stepena.

U Sarajevu danas će biti sunčano. Poslijepodne ponegdje na području kantona je moguć slab pljusak kiše. Dnevna temperatura oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo