Stranačke aktivnosti     | 07.07.2019. 12:48 |

Saopćenje za javnost KO SDA USK

FENA Saopćenje

U Bihaću održana je danas redovna sjednica Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Unsko-sanskog kantona (KO SDA USK) na kojoj se, pored ostalih aktuelnih tema, razgovaralo i o prvih šest mjeseci rada Vlade USK. Konstatovano je da Vlada Mustafe Ružnića i skupštinska većina koja je podržava nemaju jasnu viziju i pokazatelje svog rada.

Kako je naveo predsjednik KO SDA USK, Šemsudin Dedić, prvo polugodište 2019. na našem kantonu obilježila je s jedne strane migrantska kriza, s druge, pak, potpuna bezidejnost kantonalne Vlade kad su u pitanju svakodnevni problemi građana. „Od selektivnih isplata budžetskim korisnicima, preko nepotizma i zapošljavanja stranačkog kadra u javnim ustanovama, sve do skandaloznih pokušaja politizacije državne službe, Vlada USK je pokazala da je ne zanimaju građani već isključivo održavanje u životu krhke skupštinske većine. Očito je nesnalaženje Vlade u  oblastima zdravstva i obrazovanja, o čemu najviše govori podatak da su ljekari bili tokom ovih šest mjeseci u štrajku čak 42 dana, dok se za septembar sprema generalni štrajk u prosvjeti izazvan nepromišljenim najavama otpuštanja prosvjetnih radnika. Brojne štetne odluke ove Vlade prošle su skoro pa neprimjetno zbog migrantske krize, no vrijeme je da se konačno suočimo sa sve lošijim stanjem USK“, izjavio je Dedić.

U nastavku sjednice donesena je odluka o početku zvaničnih pregovora sa klubovima stranaka u Skupštini kantona. „U prvom redu poziv će biti upućen našim partnerima na federalnom i državnom nivou, ali i ostalim klubovima stranaka koje imaju svoje zastupnike u Skupštini USK. Razgovarat ćemo o formiranju stabilne većine s konkretnim programom i kvalitetnim rješenjima problema građana našeg kantona. Također, želimo da proces formiranja vlasti bude transparentan pa da prekinemo s pogubnom praksom dogovaranja ad hoc interesnih većina i rušenja vlada preko noći“, zaključio je predsjednik KO SDA USK.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo