Bosna i Hercegovina     | 06.07.2019. 16:12 |

Obilježena 27. obljetnica Brigade kralja Tomislava

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 6. srpnja (FENA) - U povodu obilježavanja 27. obljetnice Brigade kralja Tomislava, u subotu je održana prigodna svečanost koja je započela svetom misom za sve poginule i umrle pripadnike ove brigade u spomen-bazilici u Tomislavgradu.

Nakon misnog slavlja upriličen je svečani mimohod do spomen obilježja na kojem su, među ostalim, uz predstavnike Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Hercegbosanske županije, ratnih zapovjednika Brigade kralja Tomislava, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, općine Tomislavgrad te Ministarstva obrane BiH, vijenac položili i upalili svijeću predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić s ministrima u Vladi HBŽ-a Stipanom Šarcem i Petrom Galićem.

Na kraju programa obilježavanja Dana Brigade kralja Tomislava i 27. obljetnice njenog utemeljenja održana je i svečana akademija u kino dvorani Kulturno-informativnoga centra u Tomislavgradu.

Današnju svečanost organizirali su Općina Tomislavgrad i udruge proistekle iz Domovinskog rata, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Izabrani najbolji sportaši i sportašice Tomislavgrada

Dan oralne higijene: Četvrtina djece nikad nije bila kod zubara

Brnabić i članovi Vlade Srbije položili cvijeće na mjestu gdje je ubijen Đinđić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo