Servisne informacije     | 06.07.2019. 08:25 |

Pojačan promet vozila i duža zadržavanja na GP Doljani i Gabela Polje

FENA Saopćenje

SARAJEVo, 6. jula (FENA) - Zbog nesmetanog održavanja Evropskog prvenstva u raftingu na rijeci Vrbas, danas od 10.00 do 16.00 sati najavljena je potpuna obustava saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac- Crna Rijeka (lokalitet kanjon "Tijesno"). Za vrijeme obustave alternativni putni pravac je Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Na snazi je obustava saobraćaja na mostu preko rijeke Plive u Jajcu, na magistralnom putu M-5, gdje se izvode sanacioni radovi. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jajce-Jezero, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila, gdje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Tokom dana, zbog pojačane frekvencije vozila na toj dionici, moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera.

Sporije se saobraća i na ostalim dionicama s aktuelnim sanacionim radovima. Izdvajaju se  magistralni putevi: Jošanica-Stup, Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Stolac-Neum, Bradina-Podorašac, Cazin-Srbljani, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Pojačan promet vozila i duga zadržavanja su na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Doljani i Gabela Polje. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, saopćeno je iz IC BiHAMK-a. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Izvještaj Svjetske banke - Širi se jaz između bogatih i siromašnih

Svjetska trgovinska organizacija predviđa oporavak trgovine

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana