Bosna i Hercegovina     | 05.07.2019. 19:23 |

MUP HNŽ-a protivi se smještaju obitelji bivših boraca IS-a u Salakovac

FENA Saopćenje

MOSTAR, 5. srpnja (FENA) - Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) upozorilo je u petak na moguće katastrofalne posljedice po sigurnosno stanje na području te županije ako bi u Prihvatni centar Salakovac kod Mostara bile smještene obitelji boraca povratnika s ratišta u Siriji, što je u četvrtak kao mogućnost najavila ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac.

 U MUP-u navode kako im je izjava ministrice Borovac da Ministarstvo sigurnosti BiH pravi procjene oko boravka i smještaja obitelji povratnika potpuno nepoznata te pitaju preko koga i na koji način navedeno ministarstvo radi procjene. 

 "Valjda bi bilo logično da to radi u suradnji s MUP-om HNŽ-a koji ima najviše saznanja i podataka o stanju sigurnosti na svom području", ističe se u priopćenju i dodaje kako su ova županija, posebice Grad Mostar već dovoljno opterećeni sigurnosnim problemima koje izazivaju ilegalni migranti smješteni u Salakovcu ili koji se kreću preko područja HNŽ-a.

 Ističu kako je policija tijekom godinu dana zabilježila 152 postupanja prema migrantima zbog počinjenih kaznenih djela oštećenja tuđe stvari, teških krađa i krađa, narušavanja javnog reda i mira, krijumčarenja, napada na policajca i drugih nedozvoljenih radnji.

 "Nekontrolirano kretanje migranata i napuštanje Centra Salakovac, koji djeluje kao centar otvorenog tipa, izaziva strah i nesigurnost građana, o čemu svjedoče brojni pozivi, upozorenja i na kraju potpisana peticija stanovnika naselja oko Salakovca", navode u MUP-u.

 Također upozoravaju na činjenicu nedostatka policijskih službenika u tom ministarstvu, kao i nepopunjenost zapovjednih pozicija, što još dodatno usložnjava i opterećuje postojeće sigurnosno stanje.

 "Ne želimo nove sigurnosne probleme, a posebice ako se izazivaju jednostrano, paušalno i ni na čemu utemeljeno prebacivanje problema u 'tuđe dvorište'", stoji u priopćenju MUP-a HNŽ-a.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Konjičani pucali na Jablaničane

Mostar: Uhićen jedan od sudionika incidenta ispred Mašinsko-saobraćajne škole

Duševni bolesnik slao lažne dojave o postavljenim bombama

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo