FENA biznis     | 05.07.2019. 13:14 |

Raiffeisen banka - Jedinstvena inovacijska platforma za plaćanje

FENA Saopćenje

JEDINSTVENA INOVACIJSKA PLATFORMA ZA PLAĆANJE 

Potpisan ugovor između predstavnika Raiffeisen banke, BH Telecoma, Comtrade-a i QSS-a
Jedinstvena platforma za plaćanje predstavlja iskorak na fin-tech tržištu Bosne i Hercegovine   

 Danas je u Sarajevu u prostorijama Raiffeisen banke potpisan ugovor o osnivanju kompanije ESP BH d.o.o. između predstavnika Raiffeisen banke, BH Telecoma te kompanija Comtrade i QSS. Djelatnost novoosnovane kompanije je izgradnja i implementacija jedinstvene platforme koja će pravnim i fizičkim licima omogućiti povezivanje u cilju vršenja plaćanja roba i usluga, režijskih računa kao i slanje novca drugim korisnicima putem posebne mobilne aplikacije. 

„Ljudi danas imaju sve manje vremena i sve su više okrenuti tehnologiji, a digitalizacija se provodi u svim sferama života pa tako i u oblasti finansijskih usluga. Mi kao Banka razvijamo nove usluge kako bismo se prilagodili klijentima i riješili njihove potrebe na intuitivan i savremen način. Ova inovacijska platforma, koja do sada nije bila dostupna na bh. tržištu, će klijentima olakšati svakodnevna plaćanja na kasi u trgovinama, slanje novca drugim korisnicima aplikacije, te pojednostaviti izmirenje režijskih računa“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke te dodao da ga raduje što Banka ima priliku s iskusnim partnerima raditi na razvoju dinamične i pouzdane platforme koja će kreirati novo korisničko iskustvo kod klijenata. 

Aplikacija će biti dostupna fizičkim licima koji su korisnici bilo koje od mobilnih mreža u BiH, paralelno uz otvaranje tekućeg računa ili vezivanjem za postojeći tekući račun u Raiffeisen banci. 

„BH Telecom je dokazani lider u implementaciji novih tehnologija. Danas se nalazimo u potpuno novom digitalnom dobu i BH Telecom ponovo, ovaj put sa partnerima, postavlja standarde za koje smo sigurni da će veoma brzo postati sastavni dio našeg svakodnevnog života. Svoju ulogu tehnološkog lidera i enablera u razdoblju digitalne transformacije društva, BH Telecom sada i potvrđuje uspostavljanjem prvog u nizu ekosistema, a koji se odnosi na fin-tech oblast. Izgradnja ovog ekosistema za plaćanje, u saradnji sa našim partnerima, ima za cilj da primjenom naprednih komunikacijskih tehnologija na finansijske usluge, omogući našim korisnicima nove generacije servisa da dobiju jasne i lako razumljive sisteme za sve vrste svojih plaćanja. Dodatna vrijednost se odnosi na brzinu i komfor pri plaćanju, te učestvovanje u loyalty programima“, izjavio je Sedin Kahriman, v.d. generalnog direktora BH Telecoma. 

Rješenja kompanija Comtrade i QSS, koje iza sebe imaju dugogodišnje iskustvo i uspješno implementirane projekte, podržavaju globalne standarde u bankarskom i telco sektoru, sa akcentom na jednostavnost, brzinu i sigurnost.

 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Atraktivni programi nagrađivanja Raiffeisen banke

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!