Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 05.07.2019. 09:48 |

Susret bonitetno izvrsnih tvrtki ZHŽ-a sljedećeg tjedna u Širokom Brijegu

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 5. srpnja (FENA) - Susret bonitetno izvrsnih tvrtki s područja Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) održat će se 11. srpnja, u Hotelu Park u Širokom Brijegu.

Bonitetna izvrsnost definira natprosječnu bonitetnu vrijednost gospodarskih subjekata, priopćili su organizatori susreta.

Ovi subjekti su značajni za uspjeh i razvoj regije, a u BiH je oko 26 posto takvih od ukupnog broja aktivnih kompanija. Pored toga, takve tvrtke zapošljavaju 59 posto ukupno zaposlenih u BiH.

Susret organizira Bisnode - najveći pružatelj pametnih podataka i analitičkih podataka u Europi. S oko 2.400 zaposlenih, Bisnode djeluje na 19 različitih tržišta, a bavi se izvorima podataka, sigurnošću i formatima, a specijalizirani su za rafiniranje velikih podataka u pametne podatke. 

Predstavnicima tvrtki, među ostalim, obratit će se predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić, Dario Sesar uime Ministarstva gospodarstva ove županije te ravnatelj Ureda Vlade ZHŽ-a za europske integracije Ivan Jurilj.

Bonitetno izvrsnim tvrtkama bit će uručeni prigodni certifikati.

U ZHŽ-u bonitetno izvrsnih je 31,8 posto od ukupnog broja aktivnih tvrtki, a one kreiraju 87 posto prihoda i 89 posto dobiti županije te zapošljavaju 78 posto od ukupnog broja zaposlenih u toj županiji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U Vladi ŽZH razgovarano o budućoj suradnji sa županijama iz RH

Pejić: Snižavanjem kriterija o mjestu prebivališta nastojimo pomoći obiteljima s djecom

ZHŽ uvodi elektroničke upise za osnovne i srednje škole

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu