Regija     | 04.07.2019. 18:29 |

Dačić kaže da se Srbija raduje predsjedanju Hrvatske Europskom unijom

FENA Cvita Kusić

BEOGRAD/POZNAN, 4. srpnja (FENA) - Srbija se raduje hrvatskom predsjedanju Europskom unijom u prvoj polovici 2020. i od tog predsjedanja puno očekuje, izjavio je danas srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić na skupu u Poznanu.

 "Srbija se raduje i dosta očekuje od predsjedavajna Hrvatske EU. Mi smo ovdje svi naši i nama je interes da jedni druge pomažemo. Zato mislim da je važno da predsjedavanje Hrvatske bude u skladu s interesima cijele regije", naveli su beogradski mediji Dačićevu izjavu u Poznanu, gdje sudjeluje na summitu država zapadnog Balkana i EU-a, organiziranom u okviru Berlinskog procesa.

 Dačić je, kako se navodi, čestitao i hrvatskoj ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić izbor za glavnu tajnicu Vijeća Europe, navodeći da je i ta dužnost "veoma važno mjesto za regiju".

 Dačićeva je poruka kako Srbija drži da su sve zemlje u regiji prijateljske, da imaju iste probleme, te da se nijedna ne bi trebala radovati neuspjesima neke druge, uz sugestiju da se države regije trebaju uzajamno podržavati.

 "Netko će reći da je to nova Jugoslavija, ali ja ne pričam o tome, govorim da imamo zajedničke interese i da bi bilo bolje da o tome javno govorimo, nego da u raznim čekaonicama svi isto mislimo, a nitko ne smije reći", rekao je Dačić i poručio kako Srbiji nije u interesu da bilo gdje ima sukoba te kako je potreban mir u regiji, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Hrvatski MVEP uputio Srbiji prosvjednu notu zbog fizičkog napada na hrvatske državljane

Puhovski: U srijedu navečer ni približno se neće znati konačni rezultat

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'