Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 15:53 |

Mandić:Terme neovlašteno koriste vodu, ne može ih isključiti ni policija(VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić izjavio je danas da hotel Terme na Ilidži neovlašteno koristi vodu iz vodovoda, te nisu u stanju da ga isključe ni uz asistenciju policije.

Pojasnio je da je Odjel za kontrolu i nadzor KJKP Vodovod i kanalizacija prošle godine u više navrata vršio kontrolu hotela Terme nakon što je stalnim mjerenjima utvrđeno da se na tom lokalitetu gubi od 20 do 40 litara vode u sekundi. 

Mandić je precizirao da je u januaru 2018., nakon dva neuspjela pokušaja kontrole vodovodnih instalacija jer vlasnik hotela to nije dozvolio, ipak izvršena kontrola kojom je utvrđeno da su raskinute plombe na vodomjeru zbog čega očitanje više nije precizno. 

- Nakon što je otkriveno da u tom hotelu postoje dva rezervoara u koje toče vodu iz vodovoda, iako je osoblje tvrdilo da je voda iz bušotine na koju imaju koncesiju - a koju ne plaćaju, daljnju kontrolu je ponovo prekinuo vlasnik upućujući ozbiljne prijetnje radnicima VIK-a - rekao je Mandić.

Dodao je da je u junu 2018. hotel Terme isključen sa centralnog sistema napajanja da bi prije sedam dana vodomjeri u hotelu ponovo registrovali određenu količinu vode iz vodovoda, te je jučer ponovo isvršena kontrola kojom je utvrđeno da potrošač koristi vodu iz bušotine, ali i da je samoinicijativno neovlašteno otvorio vodu na ventilu na vodovodu s kojeg je isključen.

- Navedeni potrošač nije dopustio isključenje sa vodovoda zbog čega su ekipe ViK-a pozvale policiju, ali ni uz asistenciju policije nisu ga uspjeli isključiti - naglasio je Mandić.

Također, upozorio je da je objekt na Bjelašnici ispred kojeg je danas održana pres-konferencija u vlasništvu KJKP Rad, a riječ je o bazi za zimsku službu s dodatnim "poslovnim objektom" izgrađenim 2007. za milion KM, iako do 2013. nikakav dokument o njegovoj namjeni nije postojao.

Podsjetio je da je zadnje vozilo za održavanje javne čistoće u Sarajevu "Rad" kupio 2005. dok radnici tog preduzeća rade u nedostojnim uvjetima, u šta se nedavno lično uvjerio.

Mandić je rekao da će pomenuti objekt dobiti novu namjenu, a još nije odlučeno šta će to biti.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/3143

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1qE8dmqIifbuBclnjdCqusKU1pVM81gvP?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Uk sa bh. ambasadoricom u Francuskoj o unapređenju privredne i kulturne saradnje

Potpisan sporazum o finansiranju rada Studentskog parlamenta UNSA u iznosu od 30.000 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo