Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 15:55 |

Bogunić primila mlade osvajače medalja na Geografskoj olimpijadi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Sarajevske učenike Ilmu Cvrk, Ahmeta Čomora i Imrana Mujkanovića, osvajače medalja i priznanja za prezentacije na Geografskoj olimpijadi Srednje, Južne i Jugoistočne Evrope, ugostila je danas ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić.

Zlatnu medalju na tom takmičenju osvojio je Filip Stjepanović, srebrnu Miloš Samardžić, a bronzane Ilma Cvrk, Ljeposava Plakalović, Ahmed Čomor i Miloš Pavlović, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajevo.

Ekipno su osvojili 1. mjesto za prezentaciju portfolija o temi "Prirodne katastrofe XXI stoljeća" u kojoj je učestvovao učenik Imran Mujkanović, a 3. mjesto za prezentaciju portfolija "Prirodne katastrofe u Bosni i Hercegovini".

Ministrica Bogunić najavila je da će sarajevski učenici biti adekvatno nagrađeni za postignute rezultate kao i naši uspješni matematičari, ali i svi ostali talentirani đaci u Kantonu Sarajevo.

Dodala je da se raduje što će BiH i Grad Sarajevo biti domaćini Geografske olimpijade naredne godine, te da će Ministarstvo i Vlada KS pružiti maksimalnu podršku njenoj organizaciji.

Prijemu su prisustvovali i profesori geografije Nerminka Hadžić, Sead Srna i Elmedin Pirić.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Postignut dogovor o povećanju plata radnika komunalnih preduzeća

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo