Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost DF-a

Neka Hrvatska pomogne Alumnij ukradenom strujom od Buškog jezera 

Demokratska fronta poziva Vladu Republike Hrvatske koja u vlasništvu Aluminija d.o.o Mostar sa 12 posto dionica da odmah izdvoji sredstva za Alumij s obzirom da koristeći vodu iz akumulacije Buškog jezera koje se nalazi u Bosni i Hercegovini, Hrvatska elektroprivreda godišnje proizvede ogromne količine električne energije što joj donese nezakonite, čiste dobiti od minimalno 70 miliona maraka. 

Poznato je da Hrvatska to radi potpuno nezakonito bez sporazuma sa Bosnom i Hercegovinom, a po "dozovoli" njene ugašene paratvorevine tzv. Herceg Bosne. Uzimajući u obzir alarmantno stanje u kojemu se nalazi Aluminij, do rješavanja ovog problema, koji je problem između dvije države, očekujemo od Vlade Republike Hrvatske da iskoristi priliku i na taj način Bosni i Hercegovini vrati dio sredstava. Također, pozivamo i HDZ-a da u tome smislu uputi apel prema Vladi Republike Hrvatske.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.