Stranačke aktivnosti     | 04.07.2019. 11:26 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

SDA: Nedopustive opstrukcije ministra Bevande nose posljedice 

Nedolazak ministra finansija Vjekoslava Bevande iz HDZ-a na sjednicu Vijeća ministara, na kojoj se trebalo odlučivati o privremenom finansiranju institucija BiH, predstavlja neodgovoran čin koji dodatno otežava funkcionisanje institucija BiH i usložnjava političke prilike. 

Pozivamo HDZ da ne vrši blokade državnih institucija za račun SNSD-a, te da obaveže svoje predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da odgovorno obavljaju svoje poslove u tim institucijama. 

Ministar Vjekoslav Bevanda kao član Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća prima ogromne mjesečne naknade za te funkcije, ali istovremeno ima i ogromnu odgovornost. 

Umjesto da bude aktivni saučesnik Dodikovih opstrukcija, ministar Bevanda mora djelovati u skladu sa svojim zakonskim obavezama, inače će snositi punu odgovornost za sve posljedice ugrožavanja fiskalne stabilnosti u državi.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

SDA

Vezane vijesti

SDA: Vučić ponovo negirao genocid u Srebrenici

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana