Stranačke aktivnosti | Saopćenje

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Nedopustive opstrukcije ministra Bevande nose posljedice 

Nedolazak ministra finansija Vjekoslava Bevande iz HDZ-a na sjednicu Vijeća ministara, na kojoj se trebalo odlučivati o privremenom finansiranju institucija BiH, predstavlja neodgovoran čin koji dodatno otežava funkcionisanje institucija BiH i usložnjava političke prilike. 

Pozivamo HDZ da ne vrši blokade državnih institucija za račun SNSD-a, te da obaveže svoje predstavnike u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti da odgovorno obavljaju svoje poslove u tim institucijama. 

Ministar Vjekoslav Bevanda kao član Vijeća ministara i Fiskalnog vijeća prima ogromne mjesečne naknade za te funkcije, ali istovremeno ima i ogromnu odgovornost. 

Umjesto da bude aktivni saučesnik Dodikovih opstrukcija, ministar Bevanda mora djelovati u skladu sa svojim zakonskim obavezama, inače će snositi punu odgovornost za sve posljedice ugrožavanja fiskalne stabilnosti u državi.

 

SDA
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.