Bosna i Hercegovina     | 04.07.2019. 07:11 |

Parlament RS o radu MUP-a u prošloj godini

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 4. jula (FENA) - Sjednica Narodne skupšine Republike Srpske (RS) bit će nastavljena danas razmatranjem izvještaja o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS u prošloj godini.

Na dnevnom redu je i izvještaj Fiskalnog savjeta RS o provođenju Zakona o fiskalnoj odgovornosti u RS-u u 2018. godinu, kao i izvještaj Komisije za koncesije te informacija o provođenju Strategije bezbjednosti saobraćaja na putevima RS u prošloj godini.

Poslanici bi danas trebalo da se izjasne o razmatranim tačkama dnevnog reda.

Tokom jučerašnjeg dana apsolviran je Konsolidovani izvještaj o investiranju javnih sredstava u 2018. godini, kao i Konsolidovani izvještaj o izvršenju entitetskog budžeta za prošlu godinu koji je izložila ministrica finansija Zora Vidović.

Ona je rekla da su budžetski prihodi i primici za nefinansijsku imovinu u 2018. ostvareni u iznosu od dvije milijarde i 784 miliona KM, što je ostvarenje od 100 posto u odnosu na rebalansom budžeta planirani iznos.

Završena je rasprava o nacrtima zakona o izmjenama i dopunama zakona o stvarnim pravima, te javnim putevima, kojim se propisuje da putarinu ne plaćaju vozila ministarstava unutrašnjih poslova u BiH i specijalna vozila namijenjena za prijevoz bolesnih ili povrijeđenih lica.

U Narodnoj skupštini RS razmotren je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o geološkim istraživanjima te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti i, između ostalog, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom