Kultura     | 03.07.2019. 20:51 |

Osigurano 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT studij

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo rebalansom kantonalnog budžeta osiguralo je 280.000 KM za troškove školarina za studente koji upišu IT stručni studijski program u akademskoj 2019/2020 na Elektrotehničkom i Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu.

S ciljem operacionalizacije dogovora o finansiranju školarina na dvogodišnjem studijskom programu danas je organiziran sastanak predstavnika Ministarstva, BIT Alijanse i IT kompanija, te Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Razgovarano je o modelu podrške i obavezama svih strana u procesu: industrije koja će omogućiti zapošljavanje kadrova, fakulteta koji će izvršiti selekciju i upis, te osigurati kvalitetan nastavni proces, studenata stipendista.

Nakon završetka upisa i utvrđivanja broja upisanih studenata, pristupit će se potpisivanju ugovora i preciziranju obaveza svih aktera procesa.

Prema planu upisa, Prirodno-matematički fakultet će upisati 80, a Elektrotehnički fakultet 50 studenata na IT stručni studij, a svi zainteresirani pozvani su da podnesu prijave za upis do 5. jula, saopćeno je iz Press službe Kantona Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo