Stranačke aktivnosti     | 03.07.2019. 14:56 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Četrnaest prioriteta EU, istaknutih u mišljenju Evropske komisije, pokazatelj su da je još mnogo posla pred svim institucijama, ali da su najbitniji svakako oni koji se tiču Izbornog zakona, rada pravosuđa, vladavine prava, stanja u javnim preduzećima i javnim medijima“, rekao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović nakon sastanka sa Radnom grupom za Zapadni Balkan danas u Banjaluci.


Borenović je istakao da je ključ uspjeha BiH na putu ka EU provođenje mehanizma koordinacije u punom obliku koji podrazumijeva saradnju i koordinaciju aktvinosti svih nivoa vlasti.


„Naša budućnost je u EU i na tom putu hoćemo da ostvarimo punu jednakost pred zakonom svih građana, institucionalnu zaštitu bez obzira na političčku i društvenu pripadnist, veću stabilnost, značajno veće plate i penzije i više mogućnosti“, istakao je Borenović.


Sastanku sa 28 predstavnika EU, predvođenih šefom Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemarkom, pored Borenovića, prisustvovali su šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić i zamjenica šefa Kluba poslanika PDP-a u NSRS Jelena Trivić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'