Svijet     | 03.07.2019. 13:58 |

Carola Rackete, nakon što je primila prijetnje, premještena na tajnu lokaciju

FENA Internet

BERLIN, 3. jula (FENA) - Carola Rackete, njemačka kapetanica humanitarnog broda, koja je izazvala bijes talijanskog ministra unutarnjih poslova nakon što je prevezla afričke migrante na talijanski otok, primila je prijetnje te je premještena na tajnu lokaciju, saopćili su iz organizacije Sea-Watch za koju radi.

Talijanska sutkinja u utorak je ukinula kućni pritvor za 31-godišnju Carolu Rackete u kojem je bila od subote, kada je odbila poslušati naredbe talijanske vojske te ušla u luku Lampedusa.

Prijetilo joj je do 10 godina zatvorske kazne zbog moguće optužbe za ugrožavanje života četvorice policajaca nakon što je brodicom organizacije Sea-Watch udarila u patrolni čamac na pristaništu dok je prevozila 41 afričkog migranta na kopno. 

"Poslano je nekoliko prijetnji Caroli", saopćio je u srijedu Ruben Neugebauer, glasnogovornik njemačke humanitarne organizacije Sea-Watch. "Zbog toga smo je premjestili na tajnu lokaciju."

Izvještaji da je ona već u Njemačkoj ili u nekoj drugoj zemlji pogrešna su. Zbog brojnih prijetnji 31-godišnjakinji neće biti objavljeno njezino boravište.

"Želimo da bude sigurna . Prvo će spavati ", rekao je glasnogovornik, prenosi  njemački "Welt".

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Srbija: Uhićen muškarac iz Bora zbog prijetnji Vučiću

Nasrallah zaprijetio odmazdom Hezbollaha zbog napada u Bejrutu

Lažne dojave o bombama slalo dijete, slijede prijave protiv roditelja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo