Ekonomija     | 03.07.2019. 12:51 |

Nastavak saradnje EBRD-a i Addiko banke - dodatni kreditni fond za preduzeća

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - EBRD i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za mala i srednja preduzeća, čime je nastavljena višegodišnja uspješna poslovna saradnja. Dodatni kreditni fond u iznosu od 3 miliona eura bit će na raspolaganju malim i srednjim preduzećima - postojećim i novim klijentima Addiko Bank ad Banja Luka, saopćeno je iz te banke.

- Naše opredjeljenje u segmentu poslovanja sa pravnim licima su mala i srednja preduzeća, na koja smo fokusirani i za koje vjerujemo da su okosnica razvoja ove zemlje. Bitno je naglasiti da će se kreditna sredstva isključivo koristiti za projekte namijenjene lokalnom razvoju, u skladu s našom poslovnom strategijom, pri čemu će se sredstva koristiti primarno u nerazvijenim i ruralnim područjima za finansiranje projekata koji su usklađeni s propisima zaštite okoliša, ali i ostalom zakonskom regulativom - istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka te izrazio zahvalnost EBRD-u za podršku daljem rastu i širenju poslovanja Addiko banke u ovom ciljnom segmentu i na ovom tržištu.

Ian Brown, direktor predstavništva EBRD za Bosnu i Hercegovinu, izrazio je zadovoljstvo EBRD-a saradnjom s Addiko bankom kako u kreditiranju privrede, tako i u trade finance uslugama, u kojem je Addiko banka napravila značajan iskorak tokom protekle godine te potvrdio da će EBRD, kao najveći institucionalni investitor u Bosni i Hercegovini, i dalje snažno podržavati razvoj malih i srednjih kompanija, segment u kojem je Addiko banka također pristuna.



(FENA) D. V.

Vezane vijesti

CBBiH - Krediti na kraju oktobra 23,19 milijardi KM, a depoziti 30,89 milijardi KM

Brčko distrikt - :Program subvencionisanja dijela kamata plaćenih u 2022. godini

BBI ponuda stambenih i hipotekarnih finansiranja  

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta