FENA biznis     | 03.07.2019. 12:24 |

Nastavak saradnje EBRD-a i Addiko Bank ad Banja Luka

FENA Saopćenje

Nova kreditna linija Addiko banke za mala i srednja preduzeća

EBRD i Addiko Bank ad Banja Luka potpisali su ugovor o novoj kreditnoj liniji za mala i srednja preduzeća, čime je nastavljena višegodišnja uspješna poslovna saradnja. Dodatni kreditni fond u iznosu od 3 miliona EUR biće na raspolaganju malim i srednjim preduzećima - postojećim i novim klijentima Addiko Bank ad Banja Luka.

"Naše opredjeljenje u segmentu poslovanja sa pravnim licima su mala i srednja preduzeća, na koja smo fokusirani i za koje vjerujemo da su okosnica razvoja ove zemlje. Bitno je naglasiti da će se kreditna sredstva isključivo koristiti za projekte namijenjene lokalnom razvoju, u skladu sa našom poslovnom strategijom, pri čemu će se sredstva koristiti primarno u nerazvijenim i ruralnim područjima, za finansiranje projekata koji su usklađeni sa propisima zaštite okoliša, ali i ostalom zakonskom regulativom", istakao je Mario Ivanković, predsjednik Uprave Addiko Bank ad Banja Luka, te izrazio zahvalnost EBRD-u na podršci daljem rastu i širenju poslvoanja Addiko banke u ovom ciljnom segmentu i na ovom tržištu.

Ian Brown, direktor predstavništva EBRD za Bosnu i Hercegovinu, izrazio je zadovoljstvo EBRD-a saradnjom sa Addiko bankom, kako u kreditiranju privrede, tako i u trade finance uslugama, u kojem je Addiko banka napravila značajan iskorak tokom protekle godine te potvrdio da će EBRD, kao najveći institucionalni investitor u Bosni i Hercegovini i dalje snažno podržavati razvoj malih i srednjih kompanija, segment u kojem je Addiko banka takodjer pristuna.


Emir Jildizlar
Menadžer korporativnih komunikacija
Corporate communication manager

Addiko Bank d.d.
Trg solidarnosti 12, 71 000 Sarajevo, BiH
T + 387 (0)33 755 783, M +387 61 491 899
emir.jildizlar@addiko.com
addiko.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Obilježen dan štednje u Addiko Bank Sarajevo

Jasmin Spahić imenovan za novog predsjednika Uprave Addiko Bank Sarajevo

Završen drugi ciklus programa Addiko Bank Sarajevo i Deloitte BH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo