Bosna i Hercegovina     | 03.07.2019. 10:09 |

Opredjeljenje BH bloka za NATO put neupitno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. jula (FENA) - Bosanskohercegovački blok ostaje pri čvrstom opredjeljenju da je NATO put neupitan, te da članstvo u NATO savezu je garant sigurnosti Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz BH bloka. 

Kako navode, BH blok će dati punu podršku i glasove u Parlamentarnoj Skupštini Bosne i Hercegovine za sve zakone i odluke koje približavaju našu državu NATO alijansi. 

- Podsjećamo da je SDP-ov bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine, Zekerijah Osmić u svom mandatu mnogo učinio na približavanju BiH članstvu u NATO savezu. Osmić je napravio najveći napredak u procesu knjiženja imovine Oružanih snaga BiH na državu Bosnu i Hercegovinu. Stav BH bloka o NATO savezu je nepromjenjiv, a u narednim mjesecima ćemo vidjeti da li će biti promijenjen stav "Bošnjačkog segmenta", naziv koji je Izetbegović dodjelio bloku SDA-DF. DF je vlastitom voljom odlučio da kao dio bošnjačkog bloka uđe u koaliciju s HDZ-om i SNSD-om, umjesto opozicionog djelovanja kroz BH blok. Svoju ljutnju zbog toga što, ni tri mjeseca nakon donesene odluke o ulasku u vlast, nisu dobili ni stolicu za pregovaračkim stolom, već čekaju mrvice koje im servira šef Bošnjačkog bloka Bakir Izetbegović, ne trebaju iskaljivati prema BH bloku, već prema svojim partnerima iz SDA od kojih su očito dobili zadatak da napadaju BH blok. Pozivamo DF da ovakvim i sličnim istupima prema opoziciji ne potvrđuje u javnosti prisutno mišljenje da je njihov jedini zadatak u vladajućoj koaliciji da rasturaju građansku opciju - navodi se u saopćenju.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Dačić: Srbija je razočarana što je spriječeno da se čuje istina o NATO "agresiji"

New York: Sjednica Vijeća sigurnosti UN-a u povodu 25. obljetnice NATO-ovog bombardiranja

U Crnoj Gori i Srbiji obilježena 25. obljetnica početka NATO udara

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo