Sport     | 03.07.2019. 08:25 |

Čelik: Özer zadovoljan uslovima i odnosom igrača na pripremama u Turskoj

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 3. juna (FENA) - Nogometaši Čelika, koji se zadnju sedmicu priprema nalaze u kampu u turskom gradu Bolu, odigrali su samo jednu utakmicu protiv makedonskog kluba Skhupi te izgubili s minimalnih 0:1.

Trener Hasan Özer ističe da imaju odlične uslove za rad.

- Shkupi je tim koji će igrati kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu. Ranije su počeli pripreme nego mi, jači su nego prošle godine doveli su nove igrače. Međutim, mi smo igrali lijep nogomet, a koristio sam dvije ekipe po 45 minuta. İmali smo dobre napade, dobro se i branili, ali, naravno, imali smo i grešaka - kaže Özer, koji dodaje kako je to i normalno jer u timu ima i novih igrača, koji se moraju naviknuti na ekipu.

- Greške, naravno, moramo otkloniti i smanjiti ih na minimum, ali zadovoljan sam igračima - kako na samim treninzima, tako i na prvoj utakmici - ističe Özer.

Najavljuje kako će u petak ili subotu igrati i drugu utakmicu, ali da još nije poznat rival, dok se već zna da će posljednju provjeru na pripremama u Turskoj, u utorak, 9. jula, igrati protiv turskog superligaša Malatyaspora.

Povratak u Zenicu planiran je za 11. juli. Zanimljivo je da, za razliku od dosadašnjih priprema u Turskoj, ovog puta uopće nema igrača na probi.

Zeničani pod ugovorom imaju i Luku Miletića i Haruna Vardu, koji se oporavljaju nakon operacije križnih ligamenata koljena, zatim Armina Duvnjaka, kojem je 1. jula istekla posudba u bivšem federalnom ligašu Novom Travniku te golmana Fikreta Karajbića i nigerijskog veznjaka Pascuala Okolia, koji također nisu s ekipom na pripremama.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Travnjak Stadiona "Bilino polje" spreman za odlučujuće utakmice "Zmajeva"

NK Čelik javno se ogradio od osoba koje lažno predstavljaju klub

Bradarac: Čelik priprema tužbu protiv NS BiH i Aydina Olguna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo