Bosna i Hercegovina     | 02.07.2019. 07:02 |

Na dnevnom redu sjednice parlamenta RS 14 nacrta zakona

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2. jula (FENA) – Drugi nastavak 5. redovne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske (RS) zakazan je za danas u Banjoj Luci.

Na dnevnom redu je 14 nacrta zakona, među kojima o uzurpacijama i dobrovoljačkim kompentencijama, pravosudnom ispitu, nasljeđivanju, te Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o doprinosima – prijedlog poslanice Partije demokratskog progresa (PDP) Jelene Trivić.

Poslanici bi trebalo da razmatraju izmjene i dopune zakona o elektronskom potpisu, Garantnom fondu RS, investicionim fondovima, posredovanju u zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti te zdravstvenom osiguranju.

Bit će riječi i o Nacrtu strategije za borbu protiv sajber kriminaliteta u RS-u od 2019. do 2023. godine te konsolidovanom izvještaju o izvršenju Budžeta RS u prošloj godini, kao i, između ostalog, izvještaju o radu Ministarstva unutrašnjih poslova RS za 2018. godinu.

Entitetski parlament je, u prvom nastavku 5. redovne sjednice, usvojio 11 zakona i tri nacrta zakona, među kojima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima sa amandmanima, kojim je brisan član o uspostavljanju rezervnog sastava policije.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

Sjednica Predsjedništva HNS-a BiH u petak u Mostaru

Danas sjednica Vlade Federacije BiH povodom prve godine rada u ovom mandatu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu