Bosna i Hercegovina     | 01.07.2019. 15:08 |

Večernjak slavi 60. rođendan

FENA Roland Grabovac

MOSTAR, 1. srpnja (FENA) - Na kioscima se u ponedjeljak pojavio posebni, slavljenički broj Večernjeg lista, kojim te hrvatske dnevne novine obilježavaju 60 godina postojanja.

U posebnom izdanju Večernjakovi novinari osvrću se na neke od najzanimljivijih priča iz hrvatske i svjetska povijest o kojima je Večernjak pisao proteklih šest desetljeća.

- Večernji list je od početka, dakle svih 60 godina djelovanja, prisutan u BiH. Veliki iskorak učinjen je 2001. godine. Od tada redakcija u BiH, sa svojom dopisničkom mrežom proizvodi gotovo cijele novine - kazao je tom prigodom urednik bh. izdanja Večernjeg lista Jozo Pavković.

Dodao je kako je Večernji list u BiH snažan zagovaratelj zaštite i ostvarivanja jednakopravnosti Hrvata kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda te da prednjači u promoviranju univerzalnih novinarskih vrijednosti, osobito europskih.

- Večernji list pokretač je brojnih projekata u BiH. Organizirao je mnoge humanitarne akcije animirajući građane bez obzira na naciju. Bio je organizator velikog broja okruglih stolova, tribina, konferencija... Izdaje brojne priloge, publikacije, sveučilišne novine. Inicijator je društvenih događaja, a medijski pokrovitelj onih najvažnijih u državi. Prepoznatljiv je i po Večernjakovu pečatu, jedinstvenome izboru osobe godine. I to ne samo u BiH, nego i izvan njezinih granica - kazao je Pavković.

Pored tiskanog izdanja tu je i internetski portal Vecernji.ba, koji iz dana u dan povećava broj čitatelj, dodao je.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Medijsko izvještavanje u najboljem interesu djeteta

Pismo medija izraelskim vlastima: Napadi na novinare su napadi na istinu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo