Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 15:08 |

Izetbegović: ZDK je generator uspjeha države (VIDEO)

FENA Hazim Aljović

ZENICA, 28. juna (FENA) - Zeničko-dobojski kanton je generator uspjeha države, što potvrđuje jako dobar posao koji rade u ovom kantonu - poručio je predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović koji danas boravi u posjeti Zenici zajedno sa drugim predstavnicima stranke, među kojima je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

- Najveći izvoz iz BiH je upravo iz ZDK, ali uvijek može bolje. Ovdje se najmasovnije gradi, ali uvijek može više - rekao je Izetbegović novinarima pred sastanak sa Kantonalnim odborom SDA ZDK.

Ranije se premijer Novalić sastao sa premijerom ZDK Mirzom Ganićem, a u okviru susreta govorio je o raspodjeli javnih prihoda navodeći da bi drugačija raspodjela donijela dodatna sredstva u ZDK.

Izetbegović je također poručio da se na tome treba raditi, pravičnije raspodijeliti javne prihode kako bi svi građani u BiH imali iste mogućnosti i režim, a da nema elitnih kantona i onih koji lošije žive.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDA ZDK Miralem Galijašević je kazao da će sa predstavnicima stranke koji vode više nivoe vlasti u državi razgovarati o ekonomskim pitanjima i daljnjem razvoju ZDK.

Delegacija SDA je, osim susreta sa kantonalnim premijerom, danas položila cvijeće na spomen-obilježje ''Kameni spavač''.

Izetbegović je ranije najavio da će sa drugim predstavnicima stranke obići sve kantone, gdje će razgovarati s predstavnicima vlasti i građanima.

Pogledajte http://fena.ba/video/3123/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1QxiGCWB3JBWppSvEjQu7sCcYaxj9sWic?usp=sharing

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Izetbegović: Svaki 25. novembar nas podsjeća na antifašističke vrijednosti utkane u temelje BiH

Izetbegović boravio u radnom posjetu Kantonalnoj organizaciji SDA HNK

Izetbegović čestitao Kurban-bajram

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo