Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 12:26 |

Radmanović i Špirić na Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamenarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Nebojša Radmanović i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Nikola Špirić učestvovat će na Drugom međunarodnom forumu o razvoju parlamentarizma koji će, u organizaciji Državne Dume Ruske Federacije, biti održan 1. i 2. jula u Moskvi.

Radmanović i Špirić, koji u Moskvu putuju na poziv predsjednika Državne Dume Ruske Federacije Vjačeslava Volodina, učestvovat će u raspravi o temi „Međunarodna bezbjednost – dijalog zakonodavaca za mir i stabilnost“.

Drugog dana međunarodnog foruma planirano je učešće Radmanovića i Špirića na okruglom stolu, na kome će se raspravljati o temi „Međunarodno humanitarno pravo i humanitarna saradnja: uloga parlamenata i međunarodnih institucija“.

Međunarodni forum o razvoju parlamentarizma najveća je godišnja međunarodna konferencija u organizaciji Državne Dume Ruske Federacije. Na toj konferenciji očekuje se učešće predsjednika, kao i članova parlamenata iz Evrope, Azije, Afrike, te Sjeverne i Južne Amerike – saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo