Bosna i Hercegovina     | 28.06.2019. 08:38 |

Pendeš predvodila bh. izaslanstvo na ministarskom sastanku NATO-a u Bruxellesu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. juna (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš u četvrtak je predvodila izaslanstvo resornog ministarstva i Oružanih snaga BiH na ministarskom sastanku NATO-a u formatu „Odlučna potpora“, održanom u Bruxellesu, saopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Učesnici sastanka bili su ministri obrane zemalja članica NATO-a i partnerskih zemalja čiji pripadnici sudjeluju u misiji potpore miru u Afganistanu.

Raspravljano je o političkoj i vojnoj situaciji u Afganistanu, kao i izazovima s kojima se mogu suočiti u daljnjem izvršenju te misije.

Ministrica Pendeš je naglasila opredijeljenost BiH za potporu izgradnji mira i dugotrajne stabilnosti u Afganistanu, kao i da će pripadnici Oružanih snaga BiH nastaviti sudjelovati u misiji „Odlučna potpora“.

Ona je posebno naglasila da Bosna i Hercegovina svojim sudjelovanjem u misijama projiciranja stabilnosti te stalnim napretkom na svim drugim područjima pokazuje čvrstu opredijeljenost za nastavak puta ka euroatlantskim integracijama.

Na marginama sastanka, ministrica Pendeš se susrela sa zamjenicom glavnog tajnika NATO-a Rosom Gottemoeller, ministricom obrane Kraljevine Španjolske Margaritom Robles, ministrom obrane Republike Hrvatske Damirom Krstičevićem, ministrom obrane Mađarske Tiborom Benkom i ministricom obrane Republike Italije Elisabettom Trento.

U okviru posjeta Sjedištu NATO-a u Bruxellesu, ministrica Pendeš je posjetila i Misiju BiH pri NATO-u, gdje je imala kraći prijam i sastanak s veleposlanikom BiH pri NATO-u  Almirom Džuvom. Uslijedio je i kraći radni sastanak s pripadnicima Vojnog dijela Misije BiH. Brigadir Čajić informirao je ministricu Pendeš o najvažnijim aktivnostima Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u.

Osim ministrice Pendeš, u izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH su bili pomoćnik ministra obrane za međunarodnu suradnju Zoran Šajinović, šef Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u, brigadir Jasmin Čajić, zamjenik šefa Vojnog dijela Misije BiH pri NATO-u, brigadir Velibor Purković, te savjetnik ministrice obrane Jakov Križanović.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čelnici EU-a okupit će se na samitu o gospodarskim temama i geopolitičkim pitanjima

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Bruxelles: U četvrtak sastanak glavnih pregovarača Kosova i Srbije s Lajčakom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'