Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 16:51 |

U Travniku zasjedala Vlada SBŽ-a

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 27. lipnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) prihvatila je inicijativu Ministarstva gospodarstva za osnivanje Vijeća za gospodarstvo SBŽ-a.

Ministar Nisvet Hrnjić kazao je da će Vladi u idućih mjesec-dva predložiti sastav članova tog vijeća koji bi, kako je rekao, bili "iskusni eksperti koji bi 'pro bono' obavljali ovu dužnost".

- Smatram da bi formiranje ovog vijeća moglo polučiti konkretnim i nužnim smjernicama za dobrobit privrede - kazao je Hrnjić na sjednici Vlade.

Ministarstvo gospodarstva danas je također predložilo, a Vlada SBŽ-a donijela odluku o izdvajanju 109.804 maraka za javnu nabavku za izradu Strategije prometa SBŽ-a.

Županijska je vlada odobrila jednokratnu pomoć od 70.000 maraka općini Travnik za sanaciju štete nastale u poplavama u veljači 2019. godine, a za istu namjenu odobreno je 60.000 maraka općini Novi Travnik.

Na sjednici je, također, izdvojena novac za sufinanciranje regulacije potoka, izgradnje zidova i sanacije klizišta u nekoliko općina.

Na osnovu Programa utroška sredstava za poticaj povratku prognanih, obnovi i razvitku za 2019. godinu, na sjednici je, među ostalim, dana suglasnost za raspodjelu i izdvajanje interventnih sredstava, u iznosu od 39.180 maraka.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom