Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 16:20 |

Predstavljen model financijskog integriranja SUM-a

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. lipnja (FENA) - Radni sastanak na temu "Financijsko integriranje Sveučilišta u Mostaru", na kojemu su osim rektora i dekana fakulteta Sveučilišta nazočni bili i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, predstavnici osnivača, Upravnog odbora i Senata Sveučilišta, održan je u četvrtak u Mostaru.

"Želimo financijsko integriranje Sveučilišta u sklopu kojega će isti rad na svim fakultetima biti jednako vrednovan", istaknuo je tom prigodom rektor Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić.

Dodao je i to kako je u ovom modelu financijskog integriranja iznimno bitna uloga osnivača te ih je pozvao da još snažnije podupiru rad ovog modela, imajući na umu njegovu ulogu i značaj u društvu.

Prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom Zdenko Klepić detaljnije je predstavio model financijskog integriranja Sveučilišta, kojeg su nakon rasprave pojedinačnim izjašnjavanjem podržali dekani svi fakulteta, članovi Senata.

Uime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenka Hercega, na sastanku su bili nazočni predstojnik Ureda predsjednika Vlade HNŽ-a Veselko Čerkez, pomoćnica ministra za visoko obrazovanje u HNŽ-u Dinka Lasić i savjetnica predsjednika Vlade HNŽ-a Martina Ćosić, priopćeno je iz Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

'Mjera mora' predstavlja BiH na svjetskoj pozornici Venecijanskog bijenala (VIDEO)

Dan otvorenih vrata Akademije likovnih umjetnosti Široki Brijeg

Završen SMART Campus Hackathon by SUMIT 2023.

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta