Kultura     | 27.06.2019. 16:06 |

Katolički nadbiskup Jeruzalema Fouad Twal u julu u posjeti BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Katolički nadbiskup Jeruzalema njegovo blaženstvo msgr. Fouad Twal boravit će u radnoj posjeti Bosni i Hercegovini, u periodu od 4. do 8. jula.

- Njegova Eminencija msgr. Fouad Twal sudjelovat će na 66. Glavnoj izbornoj skupštini Hrvatskog kulturnog društva Napredak, koja će biti održana u subotu,  6. jula u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu (Josipa Stadlera 5). Latinski patrijarh služit će, nakon skupštine, svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u 18 sati - saopćeno je iz HKD Napredak.  

Msgr. Twal - prethodno koadjutor Latinskoga jeruzalemskog patrijarhata rođen je 1940. godine u Madabi u Jordanu, a 1966. godine je zaređen za svećenika.

Diplomirao je 1975. godine kanonsko pravo na Papinskoj crkvenoj akademiji, a od 1977. do 1992. godine obnašao je diplomatsku službu u apostolskoj nuncijaturi u Hondurasu te u apostolskim nuncijaturama u Njemačkoj i Peruu.

Godine 1992. godine imenovan je biskupom prelatom u Tunisu, a tri godine poslije nadbiskupom. Msgr. Twal obnašao je također dužnost predsjednika Regionalne biskupske konferencije Sjeverne Afrike.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Napredak organizira Tečaj copywritinga i SEO copywritinga

Predstavljena knjige 'Stari most s mjesta događaja' Miroslava Landeke

Čelnici HAZU-a BiH i HKD 'Napredak' o obilježavanju 600 godina rođenja kraljice Kosače

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo