Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 14:43 |

Dodikova čestitka pripadnicima Trećeg pješadijskog puka OSBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. juna (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je pripadnicima Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, oficirima, podoficirima i vojnicima Vidovdan i krsnu slavu Vojske Republike Srpske i ovog puka. 

 - Treći pješadijski (Republika Srpska) puk, koji je nastavio da baštini tekovine Vojske Republike Srpske, garant je opstanka srpskog naroda i Republike Srpske na ovim prostorima. Srpska vojska i srpski narod su po tradiciji slobodarski, uvijek na strani pravde, mira i slobode - navodi Dodik u čestitki. 

Vojska Republike Srpske, kako se dodaje, "osnovana je da bi se zaštitio srpski narod i najčasnije je uticala na stvaranje i očuvanje Republike Srpske. Na ovaj dan posebno treba da se prisjetimo vojnog puta Vojske Republike Srpske u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, kroz šta je sve prošla da bi odbranila teritoriju Republike Srpske".

- Odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske, svi mi koji danas živimo u miru i slobodi, s dubokim poštovanjem i vječnom zahvalnošću treba da njegujemo sjećanje na njihovu žrtvu koja nas trajno obavezuje da čuvamo i branimo našu Republiku i ostavimo u naslijeđe budućim generacijama. Uz duboko uvjerenje da ćemo i u budućnosti nastaviti da njegujemo tradiciju, želim vam srećnu krsnu slavu, da je proslavite svečano i dostojanstveno. Također, želim vam mnogo uspjeha u daljem radu i ličnu i porodičnu sreću - navodi se u Dodikovoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Bećirović uputio čestitku u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo