Bosna i Hercegovina     | 27.06.2019. 12:38 |

Sutra počinje manifestacija 'Travničke večeri'

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 27. lipnja (FENA) - Dječjim balom na gradskom trgu, u Travniku će u petak, 28. lipnja, početi 13. izdanje manifestacije "Travničke večeri" koju organizira Centar za kulturu općine Travnik.

U okviru ove manifestacije, do 27. srpnja, bit će upriličeno više od 20 programa, a kako je rečeno na konferenciji za novinare, ona ove godine ima međunarodni karakter.

Govoreći o značaju manifestacije, načelnik općine Travnik Admir Hadžiemrić kazao je da s bogatim programom ona poprima festivalski karakter.

- Ova manifestacija već je prerasla u jedan vid festivala i moramo i dalje raditi kako bi, u budućnosti, imala i šire razmjere - kazao je Hadžiemrić.

 Direktor Centra za kulturu Taik Ganić istaknuo je kako je koncept manifestacije od njenog početka nepromijenjen, što znači da se, u prvom redu, pruža mogućnost lokalnim umjetnicima da kreiraju prostor za umjetnički izražaj.

- Ono što se ove godine razlikuje je to da manifestacija traje mjesec dana i da ima međunarodni karakter jer imamo goste iz Nizozemske i Srbije. Također, programski sadržaji će biti održani na tri različite lokacije, odnosno u Centru za kulturu, tvrđavi Stari grad i na gradskom trgu - istaknuo je Ganić.

U okviru manifestacije, bit će upriličene promocije knjiga, filmske projekcije, smotre folklora, te koncerti, a publika će, među ostalim, moći uživati i u nastupu grupe "Divanhana".

Za 11. srpnja, na gradskom trgu, planiran je video maping, posvećen obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici.

Program manifestacije "Travničke večeri" prilagođen je svim generacijama, a ulaz na sve sadržaje bit će besplatan.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

FMON - Bibliotekama u Novom Travniku i Travniku darovana naučna i stručna literatura

Veleposlanik Velike Britanije posjetio Središnju Bosnu (VIDEO)

Manifestacija 'Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka 2023' počinje u petak i traje do 22. prosinca

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo