Sport     | 26.06.2019. 19:31 |

Odbojkašice Bimal-Jedinstva saznale protivnika u Ligi šampiona

FENA Saopćenje

BRČKO, 26. juna (FENA) - Prvakinje Bosne i Hercegovine i osvajačice Kupa BiH, odbojkašice Bimal-Jedinstva, u drugom kolu Lige šampiona igrat će protiv albanskog Partizanija, odlučio je žrijeb koji je danas održan u sjedištu Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) u Luksemburgu.

Prvu od dvije utakmica drugog kola Brčanke će igrati 8. oktobra ove godine u Tirani, dok je revanš na rasporedu sedam dana kasnije na domaćem terenu.

Odbojkaški kolektiv iz Brčkog, koji već godinama dominira na domaćoj sceni, saznao je i potencijalne protivnike u trećem kolu. U slučaju da eliminišu Partizani, što i ne bi bilo veliko iznenađenje, igračice trenera Smaila Pezerovića u narednom krugu igrale bi protiv boljeg iz dvomeča Luka Bar (Crna Gora) - Vasas Obuda Budapest (Mađarska).

U klubu iz grada na Savi nisu krili zadovoljstvo rezultatima današnjeg žrijeba.

- Zadovoljni smo žrijebom, a dodatnu olakšicu prilikom izvlačenja parova donijela nam je činjenica da smo, zbog rejtinga kluba u Evropi, imali ulogu nosioca. Tako smo izbjegli ove jače ekipe. Mislim da je Partizani protivnik po mjeri, ali isto tako vjerujem da smo mi ti koji će preuzeti ulogu favorita u ovom dvomeču - rekao je Smail Pezerović, trener ŽOK Bimal-Jedinstva.

Pezerović, koji polako sklapa kockice tima koji bi u narednoj sezoni mogao napasti grupnu fazu CEV Lige šampiona, smatra kako su i potencijalni rivali u trećem krugu po mjeri njegove ekipe.

- Nisu to ekipe koje su nešto značajno kvalitetnije ili bolje od nas. Vjerujem da imamo realne šanse da se plasiramo u grupnu fazu Lige šampiona. Ipak, prije toga neke stvari treba realno sagledati jer mi domaće utakmice u Evropi ne igramo pred domaćom publikom, što baš i nije olakšavajuća okolnost - naglasio je Pezerović.

Dobra vijest za Pezerovića je da se u klub vratila Elena Babić, dok je iskusna Amira Husić-Sirotanović potpisala novi ugovor, saopćeno je iz ŽOK Bimal-Jedinstvo. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Oko 180 žena u Gazi porodi se svaki dan u nehumanim uslovima

Žene čine više od polovice ministara u novoj vladi španskog premijera Pedra Sáncheza

Islandska premijerka pridružila se ženama u štrajku zbog nejednakih plata i rodno zasnovanog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo