Stranačke aktivnosti     | 26.06.2019. 13:58 |

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

FENA Saopćenje

Širenje Naroda i Pravde: U Gradačcu formirano Povjereništvo i Vijećnički klub 

Narod i Pravda nastavlja raditi na širenju ideje i formiranju stranačkih organa širom Bosne i Hercegovine. U prethodnim danima je u Gradačcu formirano Povjereništvo Naroda i Pravde, a ova stranka u Općinskom vijeću u Gradačcu ima i Vijećnički klub.

U narednom periodu će kao članovi Naroda i Pravde u Općinskom vijeću Gradačac djelovati Husein Kujraković, predsjednik kluba te članovi kluba Ilma Mujanović i Jasmin Deliomerović.

Iz Naroda i Pravde navode kako su krenuli u intenzivne akcije formiranja općinskih, gradskih i kantonalnih povjereništava, a uskoro se očekuje imenovanje povjereništva u Lukavcu te gradskog povjereništva u Tuzli.

„Drago nam je da smo nakon dobre pripreme krenuli sa formiranjem stranačkih organa u Tuzlanskom kantonu, vrlo smo se temeljito pripremali za ovaj kanton. Na općim izborima 2018. nas nije bilo sa listama, ali sad najavljujemo snažan nastup na lokalnim izborima u najmnogoljudnijem kantonu“, kazao je predsjednik Naroda i Pravde Elmedin Konaković.

Predsjednik Povjereništva Naroda i Pravde u Gradačcu je Ensar Mešanović dok su članovi Fatima Kondžić, Husein Kujraković, Ilma Mujanović, Mirzet Mešić, Amir Pašalić, Halil Kujraković, Jasmin Deliomerović, Enis Ibrahimović, Muhidin Mećanović, Alvir Kamberović, Hermin Halilović i Omer Brkić.

„Odlučili smo biti dio Naroda i Pravde iz razloga što želimo biti dio jedne nove mlade ekipe koja donosi konkretne promjene u našem društvu. Borba za pravdu i poštenje zasigurno obećava bolje sutra. Smatramo da nove vrijednosti na kojima se temelji Narod i Pravda omogućavaju mladim ljudima prosperitet. Želimo biti dio tima koji će javne resurse staviti na raspolaganje svim građanima a ne pojedincima iz poslovnih i političkih krugova“, pojasnio je predsjednik Povjereništva Ensar Mešanović.

Predsjednik Naroda i Pravde navodi kako su uvijek pridavali veću vrijednost kvalitetu ljudi koji se okupljaju oko ideje Naroda i Pravde u odnosu na brojnost.

„Stranačku infrastrukturu gradimo polahko, uvijek pomno birajući ljude koji će ponijeti časni emanet odgovornosti spram našeg naroda. Vjerujemo da ćemo nakon Sarajeva, Bihaća, Goražda, Gradačca doći i u druge sredine donoseći sa sobom iskrenost i dobronamjernost“, kazao je Konaković.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu