Stranačke aktivnosti     | 26.06.2019. 12:56 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

Fortinoj vladi važnija kapela Gavrila Principa od Memorijalnog centra Žuč 

Želimo informisati javnost da je Vlada KS odbila amandman Kluba zastupnika SDA, kojim smo tražili da budu osigurana sredstva u iznosu od milion KM, u budžetu za ovu godinu, za projekat «Opsada Sarajeva '92-95 – Memorijalni centar Žuč». 

Iako je ovaj projekat, koji treba da realizira Fond Memorijala, već dogovoren između Općine Novi Grad i Ministarstva obrazovanja, nauke i mladih KS, Vlada KS je bez ikakvog obrazloženja ili argumenta odbila ovaj amandman, dajući jasno do znanja da im Memorijalni centar Žuč nije u prioritetima. 

Pozivamo Vladu KS da objasni građanima zašto je odbila pružiti finansijsku podršku za Memorijalni centar Žuč, koji je od najvećeg značaja za zaštitu sjećanja na vrijednosti odbrambeno-oslobodilačkog rata. 

Podsjećamo da je Vlada KS uložila ogromne napore u promociji projekta obnove kapele za Gavrila Principa kao simbola velikosrpske ideologije, a sada je bez obrazloženja odbila podršku projektu, s ciljem čuvanja sjećanja na Safeta Zajku i heroje Armije BiH koji su odbranili Sarajevo od napada velikosrpskog agresora. 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Dević: Vlast je potpuno nesposobna da zaštiti ustavnopravni poredak građana u KS

Saopćenje za javnost SDA

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'