Kultura     | 26.06.2019. 11:48 |

Otvoren 21. Festival scenskih umjetnosti 'Bihaćko ljeto'

FENA Muhamed Sadiković

BIHAĆ, 26. juna (FENA) - Sinoćnjim koncertom slovenačkog pop i jazz vokalnog ansambla "Perpetuum Jazzile", uličnim igrokazima za najmlađe i velikim vatrometom otvoren je 21. Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto".

- Ove godine imamo 11 pozorišnih predstava, tri izložbe i dvije promocije knjiga. Definitivno se možemo pohvaliti i najbogatijim programom popratnih sadržaja, pogotovo kada su u pitanju muzički koncerti, performansi i projekcije filmova. Na osnovu svega što smo pripremili, zaista možemo konstatovati da smo ove godine napravili značajan organizacijski iskorak - rekao je direktor Kulturnog centra u Bihaću Alen Zulić.

Posebna pažnja usmjerena je na predstavljanje pjesama snimljenih u okviru projekta "Sounds of migrations".

- Profesori i učenici iz Umjetničke škole u Bihaću i Muzičke omladine imali su niz radionica i druženja s djecom iz migrantskih i izbjegličkih porodica, pa je ovo idealna prilika za predstavljanje našeg dosadašnjeg rada. Moram reći da nakon dva snimljena spota, niko nije ostao ravnodušan, bez obzira na evidentnu krizu u ovom dijelu države. Trudimo se kroz muziku pokazati sve najbolje od svih trenutnih stanovnika Bihaća, naročito onih najmlađih - istakao je direktor Umjetničke škole u Bihaću Sanel Kabiljagić.

Na ovogodišnjem festivalskom izdanju gostovat će izvođači, umjetnici i autori iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Srbije i Bosne i Hercegovine, a iz Turističke zajednice Grada Bihaća najavljeno je kako će "Bihaćko ljeto" biti zapravo najbolja uvertira u do sada najsadržajniji ljetni i turistički period u gradu na Uni.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Svjetska premijera filma 'Hako' reditelja Josipa Pejakovića na međunarodnom festivalu u Beogradu

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara predstava 'Bilo jednom na brijunima' Kokana Mladenovića

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo