Stranačke aktivnosti     | 26.06.2019. 10:11 |

Saopćenje za javnost NB-a

FENA Saopćenje

 

Ambasadorica Republike Slovenije u BiH, Nj.E. Zorica Bukinac učestvovala je na debati sa predstavnicima Blok akademije Nezavisnog bloka u Sarajevu. Evropske integracije BiH i odnosi između dvije zemlje su bile tema izlaganja Ambasadorice Bukinac koja je potvrdila jasan stav podrške Republike Slovenije Bosni i Hercegovini na njenom EU putu te potcrtala da je proširenje način opstanka cijele EU i da bez integracije zemalja Zapadnog Balkana, EU ne može biti kompletna.

U svome izlaganju Ambasadorica Slovenije je ukazala na trendove, te navela pozitivne rezultate Republike Slovenije od njenog ulaska u EU.

Također, odnosi između dvije zemlje su veoma dobri i ne postoje otvorena pitanja, a BiH i Republika Slovenija unapređuju svoje odnose u raznim oblastima, posebno u privredi, kulturi i obrazovanju.

Ova debata predstavlja nastavak razgovora i učešća ambasadora zemalja članica EU u BiH sa predstavnicima Bloka akademije NB-a koju je početkom godine otvorila Nj.E. Christiane Hohmann, ambasadorica S.R. Njemačke u BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

NB

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta