Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje

„Kako je moguće da srpski član Predsjedništva BiH i predsjednica Republike Srpske u 'zvaničnu posjetu' prime lažnog vijetnamskog milijardera i sa njim razgovaraju o saradnji i ulaganjima u Republiku Srpsku i BiH i hoće li objasniti građanima, ali i Narodnoj skupštini Republike Srpske u kojoj su položili zakletvu, kako planiraju ublažiti štetu nastalu ovim skandalom?“, rekla je portparol PDP-a Anja Petrović.


Petrovićeva je naglasila da je zastrašujuće saznanje da svako ko se lažno predstavi može ušetati kod predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva i da to, kao sastanak od značaja, prenosi Radio-televizija Republike Srpske.


„S pravom se pitamo ko im dovodi i predstavlja raznorazne 'invrestitore', šta rade desetine savjetnika koji redovno imaju tzv. saznanja o raznim obojenim revolucijama, stranim špijunima i rušenju Republike Srpske, a nisu u stanju običnom pretragom na internetu otkriti identitet osobe koja se izdaje za milijardera, a ima samo loše montirane fotografije sa svjetskim državnicima?

Takođe, pitamo se da li Dodik i Cvijanovićeva zapravo namjerno dovode u zabludu građane, svjesni pravog identiteta osobe s kojom se sastaju, slikaju i predstavljaju kao budućeg saradnika i investitora?“, kazala je Petrovićeva.

Pita da li bi, da priča nije sada otkrivena, i sa Vijetnamcem prošli kao sa nizom prethodnih „investitora“, poput Vučetića koji je nestao sa milionima KM iz državnog preduzeća „Nikola Tesla“, nestalih investitora iz Turističkog centra „Klekovača“ ili pak Rusa Serdarova, koji je prvo ispumpao milione KM iz budžeta, da bi mu na kraju Vlada Republike Srpske navodno trebala platiti 180 miliona KM da – ode.

PDP
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.