Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 13:52 |

CARE International podržava rad nevladinog sektora u BiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 25. lipnja (FENA) - Partnerski sastanak predstavnika organizacije CARE International i sedam nevladinih organizacija (NVO) iz BiH koji sudjeluju u projektu "Unaprjeđenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH", a na kojem se razgovaralo o dosadašnjim rezultatima te planiranim narednim aktivnostima, održan je u utorak u sjedištu NVO "Nešto više" u Humilišanima u Mostaru.

Projekt "Unapređenje socijalnih usluga kroz jačanje NVO u BiH" startao je sredinom 2018. godine i trajat će tri godine, a provode ga CARE International Balkans uz podršku CARE Češka i Češke razvojne agencije u suradnji sa sedam domaćih nevladinih organizacija, priopćeno je iz Agencije za profesionalno usavršavanje Apriori BH.

Regionalna direktorica CARE International Balkans Sumka Bučan kazala je kako su dosadašnji rezultati na projektu zadovoljavajući.

"Svaka od sedam organizacija koje sudjeluju u projektu dobila je neophodnu pomoć za realizaciju redovitih aktivnosti, a pristupili su sistematskom mapiranju usluga koje pružaju, izradi komunikacijske i zagovaračke strategije, te zapošljavanju pripravnika koji će dobiti neophodnu obuku, ali i doprinijeti daljem razvoju poslovanja organizacije", istaknula je Bučan.

Direktor NVO "Nešto više" Aleksandar Bundalo kazao je kako je ova organizacija kroz projekt dobila neophodnu opremu za održavanje imanja, kao i priliku za zapošljavanje mlade osobe na puno radno vrijeme tijekom godinu dana.

"NVO 'Nešto više' imala je sreću da može sudjelovati u projektu koji nam osigurava razvoj organizacije u skladu s našim potrebama. CARE International kroz projekt nam je do sada osigurao izolaciju na zgradi farme koju imamo u Humilišanima te izradu ograde koja je bila preduvjet da kuću stavimo u funkciju trening centra", kazao je Bundalo.

Dodao je kako su radili sa savjetnicima koji su im pomogli da izrade strateški plan i plan promocije te da dopune biznis plan za poduzeće Eko dizajn kojim upravljaju.

"Radujemo se narednim projektnim aktivnostima kroz koje ćemo otići u studijski posjet sličnoj organizaciji u Češku, a radujemo se i volonterima iz Češke koji će doći na naše imanje i pomoći nam u svakodnevnim aktivnostima. Care International podržao je i radionice koje radimo s djecom s poteškoćama u razvoju i tako koristimo poljoprivredu u svrhu radne terapije", zaključio je Bundalo.

Nemogućnost institucija vlasti u BiH da osiguraju adekvatnu socijalnu zaštitu marginaliziranim i socijalno ranjivim kategorijama stanovništva rezultiralo je činjenicom da ranjive kategorije stanovništva ovise od organizacija civilnog društva, istaknuto je na sastanku.

Kroz navedeni projekt izabrano je sedam organizacija koje prolaze intenzivan program jačanja kapaciteta kako bi putem svojih servisa mogli kvalitetno odgovoriti na potrebe korisničkih grupa poput osoba s rijetkim oboljenjima i poteškoćama, LGBTIQ populacije, Roma i Romkinja, žena žrtvi nasilja i osoba koje žive na rubu siromaštva, navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo