Kultura     | 25.06.2019. 12:00 |

Održan godišnji koncert kulturnog društva 'Dinara'

FENA Mario Loncar

LIVNO, 25. lipnja (FENA) - HKUD "Dinara" iz Livna u ponedjeljak je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu organiziralo godišnji koncert svih svojih sekcija na kojem su nastupili Gradska limena glazba, Gradski harmonikaški orkestar i Ženska vokalna skupina.

- Članovi 'Dinare' okupljene su posjetitelje sa svojim izvedbama podsjetili zašto je ovo društvo jedno od najprepoznatljivijih i najkvalitetnijih ne samo u Hercegbosanskoj županiji, nego i šire - kazao je za Fenu predsjednik tog društva Saša Grabovac.

Po njegovim riječima, harmonikaši su svoje umijeće pokazali izvodeći hit grupe Eagles "Hotel California", zatim Ples sablji i ostale kompozicije s kojima su nastupili na Međunarodnom natjecanju harmonike Bela Panthy u Slavonskom Brodu i Festivalu Harmonike MEHFEST Beograd, gdje su na oba natjecanja osvojili prve nagrade.

- Limena glazba je, pak, pokazala kako u njihovom aranžmanu zvuče pjesme poznatih autora poput grupe Queens, B. Adamsa, Olivera Dragojevića i drugih na puhačkim instrumentima, a svoj doprinos dale su i članice Ženske vokalne skupine izvodeći kako splet domaćih tako i stranih skladbi - istaknuo je Grabovac.

Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo 'Dinara' iz Livna, jedno je od starijih, gradskih, kulturno umjetničkih društava na prostoru BiH, a ujedno i najstarije na prostoru HBŽ-a, osnovano davne 1895. godine

Društvo danas okuplja oko stotinjak članova od kojih je najviše mladih ljudi, najrazličitijih interesa, područja obrazovanja, ali sa zajedničkim nazivnikom ljubavi prema pjesmi, svirci, igri i plesu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Koncert Josipe Lisac u BKC-u gotovo rasprodan, raspoloživ još mali broj ulaznica

Dogodilo se na današnji dan

Čavara nazočio Napretkovom svečanom uskrsnom koncertu u Sarajevu

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu