Bosna i Hercegovina     | 25.06.2019. 12:02 |

Cvijanović razgovarala s državnim sekretarom Merilenda

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 25.juna (FENA) – Predsjednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović razgovarala je, u okviru posjete Sjedinjenim Američkim Državama, sa državnim sekretarom Merilenda Džonom Vobensmitom i predsjednicom Doma delegata savezne države Merilend Adrian Džons.

Sagovornici su ocijenili da postoji mogućnost, kao i zajednički interes, da se saradnja RS-a i Merilenda podigne na viši nivo, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja i zaštite životne sredine, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Na sastanku je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom, kako je rečeno, dobrom saradnjom RS-a i Merilenda u oblasti zdravstva, a koja se temelji na osnovu protokola o saradnji koji su potpisali Univerzitetska bolnica Džon Hopkins i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a.

Tokom sastanka sa zvaničnicima Merilenda, Cvijanović je istakla da je BiH decentralizovana država, te da je pretpostavka njenog funkcionisanja i političke stabilnosti saradnja različitih nivoa vlasti, kao i legitimno predstavljanje sva tri konstitutivna naroda na zajedničkom nivou.

Državni seketar Vobersmit upoznao je Cvijanović o istoriji i tradiciji Merilenda, kao i o upravljanju i načinu odlučivanja u ovoj američkoj saveznoj državi.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo