Bosna i Hercegovina     | 24.06.2019. 13:50 |

Brčko: Jednokratna pomoć za smrti demobiliziranog branitelja 1000 maraka

FENA Saopćenje

BRČKO, 24. lipnja (FENA) - Vlada Brčko distrikta BiH na sjednici u ponedjeljak usvojila je Odluku o utvrđivanju kriterija za postupanje prilikom odobravanja jednokratne novčane pomoći u slučaju smrti demobiliziranog branitelja i članovima uže obitelji demobiliziranog branitelja, kao i program utroška sredstava za ove namjene.

- Ovom odlukom osiguran je pravni okvir za postupanje prilikom isplate jednokratne novčane pomoći za slučaj smrti demobiliziranog branitelja članovima njegove uže obitelji, odnosno varijanta kada pravo ostvaruje demobilizirani branitelj za slučaj smrti člana svoje uže obitelji. Iznos novčane pomoći za ovu namjenu je 1.000 maraka za slučaj smrti demobiliziranog branitelja, odnosno iznos od 300 maraka za slučaj smrti člana uže obitelji demobiliziranog branitelja. Za ovu vrstu pomoći Vlada izdvaja sredstva na godišnjoj razini u iznosu od preko 200.000 maraka - rekao je Senad Bešić, voditelj Službe za braniteljsko-invalidsku skrb i civilne žrtve rata Vlade Brčko distrikta BiH.

Na sjednici je usvojen i Prijedlog odluke o imenovanju člana izaslanstva BiH u Mješovito povjerenstvo za pripremu programa za provedbu Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Austrije o suradnji u oblastima kulture, obrazovanja, znanosti, mladeži i športa.

Na prijedlog Odjela za javne poslove usvojen je Prijedlog zaključka kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt temelja za zaključenje sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Srbije o suradnji na realizaciji projekta autocesta/brza cesta Sarajevo – Beograd – Sarajevo.

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog zaključka kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske o sezonskom radu državljana BiH u Republici Hrvatskoj; Prijedlog zaključka kojim se daje pozitivno mišljenje na Nacrt sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Azerbajdžan o suradnji na području zaštite okoliša; Prijedlog zaključka kojim se daje pozitivno mišljenje o noti sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Njemačke te Prijedlog zaključka o davanju suglasnosti na Prijedlog odluke o vrsti i visini naknade Povjerenstvu za polaganje vozačkih ispita za sudjelovanje u radu izvan radnog vremena.

Vlada je usvojila Izvješće o radu Inspektorata za razdoblje siječanj– ožujak 2019. godine, Izvješće o izvršenju Proračuna Brčko distrikta BiH za ožujak 2019. godine te Izvješće o radu člana UO-a JP "Komunalno Brčko" iz reda državnih službenika za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2019. godine.

Na današnjoj sjednici primljena je k znanju Informacija Ureda za upravljanje javnom imovinom o stjecanju uz naknadu nekretnine, k. o. Brčko 4, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje Vlade Brčko distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana