Bosna i Hercegovina     | 24.06.2019. 13:17 |

Trivić: Ne postoji nijedan razlog da se ne odobri mirno okupljanje građana

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. juna (FENA) - Članica Glavnog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić ocijenila je da ne postoji nijedan razlog da se mirno okupljanje građana, najavljeno za četvrtak, 27. juna na Trgu Krajine u Banjoj Luci, ne odobri.

- Podnijeli smo zahtjev u skladu s propisima, prijavili sve neophodne elemente i nema razloga da skup ne bude odobren i to na mjestu na kojem smo tražili - rekla je Trivić.

Dodala je da ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač nema nijedan razlog za izgovore i stvaranje tenzija u javnosti.

- Ministar nema razloga da kalkuliše s odobravanjem. Smatram ga dovoljno odvažnim da ne podlegne pritisku i da skup bude odobren. Ustav Republike Srpske jasno je omogućio građanima pravo na mirno okupljanje i javni protest, te postupamo isključivo u skladu s Ustavom - zaključila je Trivić.

Tri poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske - Jelena Trivić, Draško Stanivuković i Nebojša Vukanović najavili su mirno okupljanje građana za 27. juni u na banjalučkom Trgu Krajine.

Neposredan razlog okupljanja je situacija u Banjoj Luci i ograničavanje prava i sloboda građana, navodi se u saopćenju PDP-a.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo